Viikko 15/05 (11.-17.4.)

Maanantaina osallistuin Tampereella ilmastosivujen taustaryhmän kokoukseen. Tiistaina oli eduskunnassa rutiinipäivä.

Keskiviikkona valiokuntien kokousten ja täysistunnon lisäksi istuin metsiä ja ilmastonmuutosta käsittelevässä seminaarissa ja kävin ympäristövaliokunnan mukana Pohjolan Voiman (PVO) vieraana. Yhtiön energiapoliittinen tavoite on kaikkea lisää eikä mitään vähemmän. Minulle ei ole vielä valjennut, miten PVO aikoo yhdistää linjansa päästöjen vähentämiseen 80 %:lla.

PVO:sta riensin Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden ViNOn järjestämään Punkkua ja politiikkaa -keskustelutilaisuuteen Helsingin Kalliossa. Alustin hedelmöityshoidoista ja tasa-arvosta, kunnes huomasin, että osanottajat saavat aikaan mielenkiintoisen keskustelun ilman minuakin ja keskityin kuuntelemaan heidän näkemyksiään. Illan päätteeksi menin vielä muutaman vinolaisen kanssa Rose Gardeniin kuuntelemaan mm. suosikkiani DJ Infektoa.

Torstain tavanomaisten kokousten jälkeen eduskuntaryhmä kokoontui erilliseen strategiapalaveriin. Keskustelu oli perinteiseen tapaan antoisaa ja tasokasta. Fiksuista kollegoista on helppo ammentaa; toivottavasti jotain tarttuukin.

Perjantaina tavanomaisten kokousten lisäksi juttelin kokoomuksen europarlamentaarikon Eija-Riitta Korholan kanssa ilmasto- ja energiapolitiikasta, kävin parturissa ja poikkesin Tampereella Luonto-Liiton järjestämällä keikalla, jonka tuotto käytetään metsiensuojelun hyväksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *