Viikko 26/05 (27.6.-3.7.)

Alkuviikko meni vielä Saksan-matkan merkeissä, loppuviikko taas Pietarissa. Välillä ehdin poiketa Suomessa hakemassa viisumin Venäjälle. Keskiviikkona kävin helsinkiläisen DTM-yökerhon gaalassa pokkaamassa vuoden kansanedustaja -kunniakirjan. Torstaina lyhennytin hiukseni kesäkuntoon ja lounastin jätepolitiikasta ja Pirkanmaan metsistä.

Pietarissa pakollisen Eremitaasissa käymisen lisäksi kiertelimme paljon kaupungilla ja söimme hyvin. Kiinalaisessa ravintolassa tofuannokseen kuului yllätysbonuksena sianlihaa, mutta georgialaisessa ravintolassa ja Krokotiili-nimisessä paikassa ruoka oli hyvää.

Datša-niminen baari oli niin suosittu, että sen edustalla pyöri vähintään saman verran ihmisiä kuin sisälle oli onnistunut ahtautumaan. Synnintekijät-klubi ei ollut onneksi nimensä veroinen, vaan ihan kelpo tanssipaikka.

Näimme myös varsin hulppeat kotibileet: nuori nainen oli vuokrannut syntymäpäiväjuhliaan varten upean vanhan kartanon Nevan rannalta. Alakerrassa soitti dj ja tarjoiltiin juomia baarista, yläkerrassa näytettiin elokuvia isolta kankaalta. Pietarissa kuulemma saa vuokrattua remonttiin meneviä arvorakennuksia melko edulliseen hintaan.

Jokikiertoajelulla sai hyvän yleiskuvan Pietarin vanhasta arkkitehtuurista. Valitettavasti iso osa kaupungin jätevesistä lasketaan edelleen Nevaan puhdistamattomana, mutta pienet kanaalit vaikuttivat melko siisteiltä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *