Tule tekemään vihreää vaalivoittoa

Ensi kevään eduskuntavaaleista on tulossa monessa suhteessa kiinnostavat. Ne ovat ensimmäiset vaalit, jotka pidetään vanhojen puolueiden uskottavuutta horjuttaneen vaalirahoituskohun jälkeen.

Samalla ne ovat ensimmäiset vaalit, jotka käydään rajusti tiukennetuilla säännöillä rahoituksesta. Pelikenttää tasoittaa se, että vanhat puolueet tuskin saavat tukea yrityksiltä entiseen malliin. Vihreät ei tähänkään asti ole tukea juuri pyytänyt eikä saanut.

Vaaleihin mennään taantuman jälkimainingeissa ja Euroopan kamppaillessa talouden vakauden kanssa. Puolueet eivät voi uskottavasti esittää miljardien lisäsatsauksia kaikkeen hyvään – parannuksia on saatava aikaan nykyrahoilla tai jopa säästämällä.

Kyselyjen mukaan Vihreiden kannatus on noussut viime vaaleista. Toisaalta hallitustaipaleen vaikeat kompromissit ovat herättäneet kritiikkiä.

Viime vuosina on koettu kirveleviä tappioita – päällimmäisenä typerä esitys kahdesta ydinvoimalasta. Vihreille on iso haaste perustella, että hallituksessa on saatu myös aikaan paljon hyvää: isoja parannuksia perusturvaan, vaalijärjestelmän demokratiaremontti, vihreä verouudistus ja tuhti uusiutuvapaketti vain muutamia mainitakseni.

Pirkanmaalla vaalien jännittävyyttä lisää se, että istuvista kansanedustajista keskustan Pertti Salovaara ja Klaus Pentti, demarien Tero Rönni sekä kokoomuksen Heikki A. Ollila jäävät pois. Tuhannet äänestäjät ovat siis ehdokasta vailla.

Vihreillä on Pirkanmaalla takana kahdet menestyksekkäät vaalit. Kunnallisvaaleissa kannatus kasvoi hurjat 3,2 prosenttiyksikköä 10,5 prosenttiin. Eurovaaleissa nousimme Tampereella demarien ohi toiseksi ja Pirkanmaalla keskustan ohi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

Lupaavalta näyttää myös ehdokasasettelu. Tiedossa on monipuolinen lista, josta varmaankin jokainen vihertävä äänestäjä löytää itselleen sopivan ehdokkaan.

Olen itse kevään vaaleissa ehdolla. Haluan jatkaa työtä vihreämmän Pirkanmaan, Suomen ja maailman puolesta.

Erityisesti haluan rakentaa vähäpäästöistä yhteiskuntaa, joka on edelläkävijä ilmastokriisin ratkaisemisessa ja viherkaulustyöpaikkojen luomisessa. Taantumasta pitää nousta tavalla, joka uudistaa talouden rakenteita kestäviksi eikä maksata laskua yhteiskunnan heikoimmilla. Myös toiminta ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta innostaa asettumaan ehdolle.

Vihreillä on ensi vaaleissa erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa paikkamäärä Pirkanmaalta kahteen, ehkä jopa kolmeen. Jos haluat olla mukana tekemässä vihreää vaalivoittoa, kannattaa lähteä mukaan “>ehdokkaiden tukiryhmiin.

Kampanjoissa voi toimia niin paljon tai vähän kuin jaksaa ja ehtii. Osallistua voi pitkälle etänä, verkon kautta. Mukana voi olla myös usean vihreän ehdokkaan tukiryhmässä. Jokainen voi antaa panoksensa itse parhaaksi katsomallaan tavalla – tapoja osallistua on monia.

Jos haluat lähteä mukaan kampanjaani, laita sähköpostia tai jätä viesti verkkolomakkeella. Voit myös kysyä lisätietoja samoilla konsteilla tai vaikka kommentoimalla tätä kirjoitusta.

Tukiryhmä kokoontuu seuraavan kerran kotonani keskiviikkona 8.9. kello 17. Osoitteeni saat Heikiltä.

Tervetuloa mukaan!

Oras Tynkkynen

2 Responses

  1. “Tiedossa on monipuolinen lista, josta varmaankin jokainen vihertävä äänestäjä löytää itselleen sopivan ehdokkaan.”

    Voisitko suositella meille Pirkanmaan ulkopuolisille äänestäjille sopivia vihreitä, kun emme pääse sinua äänestämään? Ketkä muissa vaalipiireissä edustavat samankaltaisia mielipiteitä kuin sinä?

  2. Joo, näin on tarkoitus tehdä. Ehdokaslistoja lyödään parhaillaan lukkoon eri puolilla maata, joten voisin koota joitakin suosituksia vuodenvaihteen tienoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *