Eurovaaliblogi: perussuomalaiset vai Vihreät?

Ylen tuoreen mielipidekyselyn mukaan Vihreillä on eurovaaleissa erinomaiset mahdollisuudet tuplata paikkamäärä kahteen. Suomen viimeisestä paikasta käydään kuitenkin kova kisa.

Kyselyn mukaan on vain muutamasta tuhannesta äänestä kiinni, mille puolueelle paikka menee. Gallup povaa, että kaksi paikkaa saattaa tulla Vihreiden sijaan perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitolle.

Sunnuntaina on siis tuplasti syitä äänestää. Äänestämällä vihreitä tukee työtä ekologisemman ja sosiaalisemman Euroopan puolesta. Mutta samalla antaa miinusäänen poliittisille voimille, jotka ovat kunnostautuneet vastustamalla maahanmuuttoa, kehitysyhteistyötä, vähemmistöjen oikeuksia ja eurooppalaista yhteistyötä.

Sunnuntaina päätetään Euroopan suunnasta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Vihreät haluavat yhteisiä ratkaisuja talous- ja ilmastokriiseihin. Vihreät haluavat avoimempaa, demokraattisempaa ja suvaitsevampaa Eurooppaa.

Tarjolla on vaikuttava ja monipuolinen lista ehdokkaita. Siltä löytynee sopiva ehdokas jokaiselle vihreästi ajattelevalle.

Oma ehdokkaani on Satu Hassi. Hän on europarlamentaarikko ja entinen ministeri, tekniikan lisensiaatti ja kirjailija. Satu on vihreitä veteraaneja, joka paiski töitä vihreyden puolesta kauan ennen kuin siitä tuli muotia ja muut puolueet kiirehtivät apajille.

Satun työ viideltä viime vuodelta osoittaa, että sisukas ja osaava vihreä europarlamentaarikko todella voi vaikuttaa puolen miljardin eurooppalaisen elämään – ja vähän koko maailmaankin.

Euroopan parlamentissa Satu on puolustanut demokratiaa, ihmisten terveyttä ja turvallisuutta. Ja Satu on taistellut ilmastonsuojelun puolesta kovemmin kuin ehkä kukaan toinen suomalainen poliitiko.

Toivon, että mahdollisimman moni antaa hänelle mahdollisuuden jatkaa tuota tärkeää työtä.

Oras Tynkkynen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *