Tammerkoski auringonlaskussa

Kenestä vihreä pormestariehdokas?

Kevään kuntavaalien tulos käytännössä ratkaisee, kuka johtaa Tamperetta seuraavan nelivuotiskauden. Vihreät valitsee oman pormestariehdokkaansa jäsenkyselyn perusteella. Kisassa on mukana viisi ehdokasta.

Minuakin moni kyseli ehdolle, ja harkitsin asiaa aikani. Pormestarin tehtävä on kiistatta tärkeä ja innostava.

Olen istunut valtuustossa jo vuodesta 1997 alkaen, mutta sytyn yhä Tampereen asioiden hoitamisesta. Olen pitkään tehnyt töitä erityisesti sen eteen, että Tampereesta saadaan rakennettua ilmastoneutraali – on sitten kyse ilmastohätätilan julistamisesta, fossiilisijoituksista irtaantumisesta tai siirtymisestä kaukolämmössä polttoon perustumattomiin ratkaisuihin. Lähiaikoina julkistan paketin keinoista, joilla Tampere voi torjua luontokatoa.

Päädyin kuitenkin sille kannalle, että en tällä kertaa tarjoudu pormestariehdokkaaksi. Tähän on monia syitä. Tärkein on kuitenkin se, miten hyviä ehdokkaita ilmaantui muutenkin kisaan.

Mainioiden ehdokkaiden joukosta nostan esiin kaksi: Olli-Poika Parviainen ja Jaakko Stenhäll. Heillä on paljon samoja vahvuuksia.

Molemmilla on esimerkiksi melko pitkä kokemus Tampereen kunnallispolitiikasta ja molemmat ovat työskennelleet apulaispormestarina. Molemmat tunnetaan myös yli puoluerajojen yhteistyökykyisinä ja -haluisina johtajina, jotka mieluummin rakentavat siltoja kuin polttavat niitä.

Olen tehnyt molempien kanssa pitkään hyvää yhteistyötä, ja molemmilla olisi eittämättä tarvittavat eväät johtaa Tamperetta menestyksekkäästi. Vihreille valitaan kuitenkin vain yksi pormestariehdokas. Mikä siis eteen?

Itse kannatan molempia – mutta eri tehtäviin.

Oma ehdokkaani pormestariksi on Olli-Poika. Kahdesta loistoehdokkaasta vaakakupin kallistaa hänen puoleensa kokemus ja verkostot valtakunnan politiikasta. Niistä olisi iso apu Tampereen johdossa.

Jaakkoa kuitenkin kannatan kaupunkiympäristöstä vastaavaksi apulaispormestariksi. Pesti olisi kuin tehty hänen osaamiselleen ja painotuksilleen – ja siinä voisi vaikuttaa ratkaisevasti niin tamperelaisten viihtyvyyteen, elinkeinojen menestykseen kuin ilmastotavoitteiden saavuttamiseen.

Oras Tynkkynen

PS. Olen yhä itse ehdolla jatkokaudelle kaupunginvaltuustoon. Kaikki apu ja tuki on lämpimästi tervetullutta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *