Vihreä blogi: Perussuomalaisten kannattaisi kuunnella kansaa

Julkaistu alun perin Vihreässä blogissa.

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja, apulaispuoluesihteeri Vesa-Matti Saarakkala julisti tänään Vimpelissä, että hänen puolueensa menestys on edellytys Vihreiden sysäämiselle pois hallituksesta. Saarakkala uhosi myös, että ”vihreä vouhotus homo- ja lesboliittoineen sekä viherveroineen” tulee saada takaisin marginaaliin.

Saarakkalan ylimielinen lausunto kertoo siitä, että tuoreet gallupluvut ovat kihahtaneet perussuomalaisilla hattuun. Siitä näkee myös, miten erkaantuneita perussuomalaiset todellisuudessa ovat kansan mielipiteistä.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo eivät ole aikoihin olleet marginaalissa, vaan suomalaisten enemmistön sydäntä lähellä. Esimerkiksi YLEn Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia, joka mahdollistaisi Saarakkalan kammoksumat avioliitot samaa sukupuolta olevien parien kesken.

Ulkoministeriön heinäkuussa teettämän kyselyn mukaan peräti 80 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä. Yli puolet myös kannatti kehitysyhteistyömäärärahojen kasvattamista 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta tai sen yli – jälleen vastoin perussuomalaisten vaatimuksia kehitysyhteistyön alasajosta.

On tavallaan ymmärrettävää, että perussuomalaisten puoluetoimistolla leijutaan jalat tukevasti ilmassa tuoreiden galluplukujen takia. Saarakkalan kannattaisi kuitenkin kiinnostua suomalaisten mielipiteistä muissakin asioissa kuin oman puolueensa kannatuslukujen suhteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *