Viikko 14/05 (4.-10.4.)

Maanantaina istuin aamusta Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan kokouksessa Pirkkalassa. Joko yliarvioin kuntoni tai aliarvioin etäisyyden, mutta pysäköityäni pyöräni Pirkkalan kunnantalon pihalle olin paitsi myöhässä, myös läkähdyksissä. Tapaamisessa kuulimme mm. Pirkkalan lentokentän johtajan hurjia kasvulukuja. Kyselin, miten lentoliikenteen eksponentiaalinen kasvu sopii yhteen ilmastopäästöjen reippaan vähentämisen kanssa. Vastaus on tietysti ei mitenkään.

Alkuillasta alustin Luonto-Liiton ja Maan ystävien luentosarjassa, jonka aiheena oli näkökulmia ekologiseen elämäntapaan. Puhuin yhdyskuntasuunnittelun, liikunnan, terveyden ja ympäristön välisestä yhteydestä. Fiksu yhdyskuntasuunnittelu kannustaa ihmisiä liikkumaan jalan ja pyörällä, mikä kohentaa terveyttä ja vähentää autoilun päästöjä. Siitä hyötyvät kaikki muut paitsi Lähi-idän öljysheikit.

Tiistai meni enimmäkseen peruskokousrutiinin parissa. Juttelin myös kokoomuksen puoluesihteerin kanssa ja kävin nukkumassa Robots-animaatioelokuvassa.

Keskiviikko alkoi eduskuntaryhmän tietotulva-aamupalalla. Kuulimme tietotulvan aiheuttamista ongelmista ja keinoista suitsia sitä. Yksinkertainen ja toimiva keino olisi lukea sähköpostia vain muutama kerta päivässä. Tässä työssä se on vain helpommin sanottu kuin tehty. Lounaalla sain kuunnella taitavan japanilaisen Mukogawan tyttökuoron lauluesitystä lisärakennuksen ravintolassa.

Torstain ja perjantain istuin valiokuntien ja eduskuntaryhmän kokouksissa sekä täysistunnoissa. Viikonloppu vierähti taas Suomen sosiaalifoorumissa Helsingissä.

Alustin foorumissa ilmastoasioista kahdessa eri tilaisuudessa. Ensimmäisessä kerroin ilmastopolitiikan perusteita, toisessa käsittelin ilmastopolitiikan, oikeudenmukaisuuden ja työllisyyden suhdetta. Jälkimmäinen seminaari oli tarkoitettu parantamaan keskusteluyhteyttä ympäristö- ja ay-liikkeiden välille, mutta valitettavasti erään ay-edustajan lähestymistapa oli siilipuolustus – tai pikemminkin -hyökkäys. Onneksi rakentavampiakin puheenvuoroja kuultiin. Sunnuntaina oli vielä Maan ystävien ilmastokampanjan kokous.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *