Pieni maailmanpelastusopas nyt saatavilla

Kuka Oras?

Olen tamperelainen Vihreiden kaupunginvaltuutettu ja varaeuroparlamentaarikko. Työskentelen vanhempana neuvonantajana Sitrassa ja toimin osakkaana ilmasto- ja ympäristöalan asiantuntijapalveluita tarjoavassa Tyrskyssä. Siviiliammatiltani olen toimittaja ja koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Juureni ovat kansalaisjärjestöissä.

Puoluepolitiikkaan päädyin 18-vuotiaana lukiolaisena, kun asetuin ehdolle vuoden 1996 kunnallisvaaleissa. Tuolloin pääsin varavaltuutetuksi, neljä vuotta myöhemmin jo varsinaiseksi valtuutetuksi. Eduskuntaan nousin varasijalta kesällä 2004, kun Satu Hassi valittiin europarlamenttiin. Vuoden 2014 vaaleissa pääsin varasijalle europarlamenttiin. Lisää vaaleista voi lukea täällä.

Eduskunnassa vaikutin vuodet 2004-15. Istuin kuudessa eri valiokunnassa, niistä ympäristö- ja tulevaisuusvaliokunnissa myös varapuheenjohtajana. Vihreässä eduskuntaryhmässa olin jonkin aikaa puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, Vihreissä varapuheenjohtaja. Lisää työstäni eduskunnassa voi lukea täällä.

Puoluepolitiikkaan päädyin järjestöjen kautta. Kiinnostuin kansalaistoiminnasta yläasteikäisenä ja perustin kaverien kanssa oman järjestön. Myöhemmin olin mukana perustamassa Maan ystäviä. Lisää osallistumisestani kansalaistoimintaan voi lukea täällä.

Pääsin Tampereen yliopistoon opiskelemaan tiedotusoppia heti kirjoitusten jälkeen. Opinnot venyivät mm. kansalaistoiminnan, politiikan ja töiden takia. Valmistuin kuitenkin YTK:ksi kesällä 2007 ja YTM:ksi joulukuussa 2009. Lisää opinnoista voi lukea täällä.

Toimittajan töitä ehdin tehdä YLEllä vain viitisen kuukautta, mutta olin myös kirjoittanut artikkeleita ja kolumneja erinäisiin lehtiin. Lisäksi olen ollut palkkatöissä järjestöissä ja yliopistolla. Siviilipalveluksen suoritin julkaisutoimittajana Kepassa. Lisää työhistoriastani voi lukea täällä.

Tykkään lukea, käydä elokuvissa ja bileissä, matkustella sekä viettää aikaa ystävien kanssa. Harrastan liikuntaa sisällä ja ulkona. Musiikkimakuni on laaja ulottuen klassisesta elektroniseen ja kokeellisesta poppiin. Lisää harrastuksistani voi lukea täällä.

Muutin Tampereelle 90-luvun alussa Jyväskylästä lukion perässä. Kansanedustajavuodet jaoin elämäni Tampereen ja Helsingin kesken. Välillä asuin yhden kevään New Delhissä, Intiassa, ja olen asunut myös Brysselissä. Olen matkustanut liki 60 maassa, ennen kaikkea junalla.

Täällä voit silmäillä ansioluetteloani.