Tasa-arvotyö myös miesten asia: Oras Tynkkynen vaatii rahaa naisjärjestöille

tiedote 26.9.2004

Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) esittää talousarvioaloitteessaan naisjärjestöjen tuen kasvattamista yli neljänneksellä. Opetusministeriön määrärahoissa naisjärjestöille on varattu 193 000 euroa, alle kymmenesosa siitä, mitä samassa momentissa käytetään kotitalousneuvontaan.

Naisjärjestöihin kuuluu yhteensä puoli miljoonaa suomalaista naista. Valtio tukee naisjärjestöjä alle puolella eurolla jäsentä kohti. Se on aika vaatimaton tunnustus arvokkaasta työstä tasa-arvon puolesta. Naisjärjestöjen säällisten voimavarojen turvaamisen pitäisi olla tärkeää myös miehille, sillä tasa-arvotyö on kaikkien yhteinen asia, Oras Tynkkynen painottaa.

Kahdessa muussa talousarvioaloitteessaan Tynkkynen esittää rahoituksen lisäämistä alueellisille ympäristökeskuksille ja eläinkokeiden vaihtoehtojen tutkimukselle. Ympäristökeskusten velvoitteita on jatkuvasti lisätty, mutta määrärahat eivät ole seuranneet perässä. Tämä paitsi hankaloittaa luonnon- ja ympäristönsuojelua, myös uhkaa pidentää ympäristölupien käsittelyaikoja, mistä kärsisivät monet yritykset.

Hallitusohjelmassa on sitouduttu eläinkokeiden käytön vähentämiseen, vaikka eläinkokeiden tarpeen ennakoidaan kasvavan mm. EU:n REACH-kemikaaliasetuksen takia. Vaikeaa yhtälöä voi yrittää ratkoa vauhdittamalla vaihtoehtoisten menetelmien kehittämistä ja samalla synnyttää Suomeen korkeaa osaamista, jolla on myös vientipotentiaalia.

Lisätietoja
Oras Tynkkynen
Annina Käppi, 050 551 4024